Thursday, August 26, 2010

Aku, Dia dan Siput

Siput2 keluar bermain ketika lecturer meraban kat depan ..

Ha .. tu dia .. dah keluar da siput2 aku tu .. kalau korg rpat dgn aku, korg tau la, aku mmg suke gile lukis siput .. kat kertas mane2 je .. lagi2 time blaja .. asal ade ruangan je, ha, membiak la siput macam2 bentuk kat situ .. tak kire nota o test paper ke .. sampai ad lecturer sengal ubi tu siap lukis balik siput dgn pen merah .. haha .. wadafak u.. tu la time aku knal miss Suzi name nye .. klaka gile badut ni .. suke kelas dia .. aku dgn dia mmg layan cam membe, tapi stil respek beliau sbg lecturer .. peace dude .. (Plus, dia tu mcm gangster2 pekan sikit ) .. anyway, cite aku lukis siput ni, setat aku form 5 la .. subject add math mmg aku tak pnah boleh buat .. mula2 aku tuka2 sikit formula2 jadi mcm2 bentuk jadi .. rama2 la, tapir tenuk la, haramjadah ape sume jadi .. tapi melekat buat siput ni jugak .. sbab boleh bg dia pkai baju n costume .. pas msok tuition addmath dgn cekgu, baru lah boleh buat sikit .. bangge la jugak time tu dpt buat .. sampai spm paper .. ha .. lingkup, susah gile .. dah ta bleh blah sgt .. kuar la siput2 kat tepi jawapan2 aku .. paling kurang pun, boleh la menghibur hati pemeriksa .. noob abes pemikiran -.-.. tapi pemeriksa paper ak tu takde sense of humor kut, aku dapat 7d .. yg peliknye, time kat sini, blaja jgak mende2 tu, bile tgk, eleh .. pish pish je .. senang je beb .. ish .. encik otak ni delay setaun dua la .. ish, babap kang ..


Cite psl siput ni, aku nak cite psl abg aku time kecik2 dulu .. pelik2 je dia ni .. tiap ari pas bgn pagi, dia pegi main blakang rumah .. dia cari siput babi .. pelik je an .. ape yg bes sgt psl menatang yg jalan atas perut tu (korg tatau kan siput jalan ats prot? .. ha .. aku baru dpt tau td ) .. aku pn tatau .. arwah mama yg cite .. mama cite, dulu time na pindah rumah, abg aku nanges2 tana pindah .. tana pisah dgn rakan2 siput dia tu .. pastu parents aku bwak a dia pegi rumah baru, bwak usha blakang umah baru tu, time tu ptg, parents aku ckp a nanti pagi ade la byk siput2 kat situ .. mmg la menatang ni byk time pagi je .. dorg tu mcm kaki party a, pagi kuar, mlm tido .. so lpas da pindah sume .. abg aku pegi blakang umah en, tade siput pun .. kecik2 dah kene game .. buruk prangai org tue aku nih .. pastu mama blikan patung siput sbijik mcm real, tapi comel sikit .. abg da ta mjok pastu .. ade lagi kut menatang tu kat umah .. haha, sengal tau abg aku ni ..

Aku pn time kecik2 lagi geli perangai .. Malu siot nak cite .. Aku time kecik2 suke isap jari .. asal duk satu tmpt mesti aku sumbat ibu jari aku kat mlut .. umur dah msok remaja pun aku still nyot2 mende tu lagi .. mmg2 care parent aku try bg aku benti tabiat buruk prangai ni .. bpak aku ckp, klau isap jari lame2 boleh tumbuh lagi satu jari kat ibu jari .. org tue korg pnah ckp kat korg ta? .. aku kecik2 dulu mmg nkal sikit, aku ikot kepale aku je .. aku pikir, baby nyot2 tetek mak dorg, tade pn aku tgk tetek ade 3 .. lagi2 mama aku, anak 8 .. tetek tade 8 pun .. haha .. bodo sial aku bdk2 dulu .. taleh doe .. lagi2 time tido, bile nyot2 jari, layan woo ..

Time tu aku da abes UPSR.. nak msok form1 da pun .. stil isap jari lagi .. satu hari tu .. time dlm kete, abah tanye kat aku, sampai bile aku nk isap jari .. aku pn dgn slambe gentlenye ckp "nanti org nak masuk U, org benti la".. pastu berdekah la satu kete .. sume pecah lutut gelakkan aku time tu .. tapi aku gentle je .. buat dunno je .. Pas2 lame2, dorg asyik bahan bende tu je kat aku .. aku pun, menyedari aku di game, aku pun dah slow nyot2 mende tu, pastu da stop .. Kuat btol parents aku ni bahan anak2 .. sbelom aku terus memalukan diri dgn jayanya .. aku stop sampai sini jelah ..

Lagi nak tambah cite org tak pose .. bukan aku tak nak pose, aku sakit, kene mkn ubt .. tapi tade la aku menunjuk ke ape .. citenye, td aku abes klas, aku pg 7e dpan kolej jap .. nak beli rkok .. msok je 7e tu, ad 3 org abang staff2 7e tu tgh borak2 .. adoyai .. aku dah segan dah nak beli rkok ni .. tapi bukan nmpk mcm tak pose sgt kut, beli rkok je, bkn isap dpan dorg ke ape kan ..

habib: kak .. Marlbolo satu kak ..

akak cashier: Nah .. Jap .. Adik tanak derma dik? .. derma la utk anak-anak yatim ..

habib: Derma ape kak?

akak cashier: Adik beli la sabun mandi ke, ubat nyamuk ke, utk derma kat anak yatim ..

Aku slalu da jumpe dgn kakak ni, so dia kecoh2 sikit la bile dgn aku .. sbnrnye panjang lagi dialog dia .. tapi mate ngantok .. hehe .. aku bukan ape, byk cakap sikit la, aku tak pnah tau bende ni .. pastu aku pkir .. da la tak pose! byk ckp plak aku ni .. pastu aku pun amik ubat nyamuk n masok kan dalam box dia buh kat depan tuh .. tapi ikhlas la .. :)

akak cashier: Tq dik .. datang lagi ..

habib: urm .. kak .. boleh tak saye senarai jd peminta derma, saye ni yatim jugak what ..

akak cashier: Penampo nak?

habib: Ouf ~ balek dulu kak ..

Haha .. function akak ni weh .. tapi rase cam kene game pn ade, time aku segan2 maut nak beli merokok, dia suruh aku menderma .. mcm tau je aku tak pose, pahale tak cukup .. korg ade prasan tak mende ni? pergi la 7e terdekat .. menderma la utk anak2 yatim, bulan pose nih byk dpt pahala ..

9 comments:

fragileheart-kiddy(= said...

haa. bole pun kumen. hee :D
kihkihkih. bru ku tau upenye jari kau sedap sangat.
meh cni bg aku lax ase bole? hahaha.

Habib Zaid said...

hahahaha.. rase la.. :D

selambe je kau.. tu dulu je la.. zaman rejim israel dulu.. jahil lagi aku time tu weh..

thnx kumen!! :)

Primadonna Sisters said...

bagus kakak 7e tu..haha

Habib Zaid said...

hahahaha.. tobat tana ponteng lagi!.. akak tu jahat weh.. piat ketiak dia kang..

Be LoVeLy said...

abah.. na siput.. lukiskan siput comel skit.. mcm anaknye ekkk..

shera said...

uit2..folow my blog..thanks

Habib Zaid said...

fara: Haha.. Siput comel an?.. :) nanti buat siput name fara.. :D

shera: Okay, sure.. :)

Be LoVeLy said...

ok abah.. abah.. abah ta follow anaknye punye blog ke??

Habib Zaid said...

sudah.. eh, lagu kat blog ko.. hahaha.. suke :D